9 de desembre del 2011

Ana Baro, un talent de futur


Aquesta jugadora, nascuda el 2 de Desembre de 1992, a la ciutat de de Milà (Itàlia), al poc temps del seu naixement va tornar a la seva terra estimada, Albània, i amb 5 anyets va començar a donar parades a una pilota, entre amics, i per diversió. Va ser als 8 anys i saltant-se totes les regles convencionals d'una societat tancada com el futbol albanès, que va començar a jugar en un equip de Tirana, on la seva mare va fer mans i mànigues per que l'acceptessin a l'equip. Els seus companys d'equip la van acceptar de seguida. Amb ella era fàcil guanyar partits i la tractaven com un més, l'anomenaven Ani per que ningú s'adonés que era una noia i ella es va tallar el cabell, talment com un noi. Ràpidament es guanyava la simpatia de tothom i tothom gaudia de les seves jugades espectaculars per la banda i dels seus regats impossibles. Va ser als 15 anys que per fi va poder començar a jugar amb altres noies que estimaven el futbol. 

Sortida de les categories inferiors del Tirana AS, aquesta és una jugadora a la temporada 2009, quan va començar a despuntar, i va guanyar el campionat de Lliga, marcant a més un dels gols per al seu equip a la final de Lliga, en un partit que va acabar amb un contundent 4-0 sobre el Jubani Shkodër, per desprès de la reforma, a la temporada 2009-10, va guanyar el títol de Copa i va ser escollida la millor jugadora del partit, desprès de donar una passada de gol i aconseguir també un gol per a l'equip, a més de ser aquella temporada la màxima artillera nacional. A la temporada 2010-11 ha sigut màxima golejadora de la lliga albanesa i això va acabar d'atreure als caçatalents alemanys, a més podeu veure en el vídeo que a pesar de la jovenívola seva edat, es desenvolupa perfectament a prop de l'àrea contrària. No li està anant molt bé però l'aventura alemanya, ja que desprès de rumorejar-se un possible interès per el Wolfsburg de 1.Bundesliga i el FFC Magdeburg de 2.Bundesliga, va acabar recalant en un equip, el TÜS Rodenbach, de la Regionalliga (3er nivell), on el primer que van fer va ser enviar-la al filial, on està jugant força, amb alguna aparició al primer equip i ha fet algun gol decisiu.

Així i tot, aquesta situació li permet dedicar-se al que ella li agrada, posar-se en forma per a la seva selecció, la qual no ha jugat encara cap partit oficial, però que estan preparant el partit amb forces amistosos com ela que varen guanyar, aquest passat Novembre i que va ser el dos primers partits que juga en la seva història la selecció albanesa, contra Macedònia, primer per 1-0 i desprès per 1-4, amb un gol d'Ana Baro i poder somniar en algun dia jugar amb ella una competició important i com no, jugar al Milà femení, un altre dels seus somnis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada