21 de març del 2012

Pero Pejić, el miracle!

Per a molta gent serà un desconegut, però aquest jugador, es diu Pero Pejić, nascut un 28 de Novembre a la dàlmata ciutat de Makarska, aquest croata, va sortir de la cantera del HNK Zmaj Makarska, club que s'acostuma a moure per el tercer nivell de lligues de Croàcia, estant algun cop en el segon nivell, i amb 18 anys va anar a jugar al NK Vrborec, també de la mateixa categoria, on va estar dues temporades. Llavors va fer un salt de qualitat fitxant per el Croatia Sesvete, equip que jugava al segon nivell i on va estar sols una temporada, ja que va enlluernar per la seva capacitat golejadora i va ser fitxat per l'Slaven Belupo, on passaria 4 temporades i on jugaria a Primera divisió de Croàcia i on jugaria fins i tot partits de l'extinta Intertoto Cup. 

Al Gener del 2007, canviaria el seu destí fitxant per el Dinamo Tirana, equip que en aquell moment era el millor pagador d'Albània i allà passaria de jugar a mitja taula en la 2006-07 a ser campió incontestable de Lliga a la 2007-08 amb l'equip, quedant per sobre del Partizani Tirana. Allà, va ser el seu primer tast en una lliga que desprès coneixeria a la perfecció.

A l'acabar la temporada i amb el títol a la butxaca, aniria al Kapfenberger SV, de la màxima categoria de la Lliga Austríaca, salvant la categoria en les dues temporades que va ser allà, però la història va tenir molts tints tràgics, ja que van retenir el seu trànsfer internacional i va haver de demorar el seu debut. Desprès, en la segona temporada, va ser sancionat per la federació croata, per raons disciplinàries. Va retornar desprès al Croatia Sesvete, aquest cop a Primera divisió croata on va acabar la temporada 2009-10, i on no va poder evitar el descens de categoria.

Però el cuquet de tornar a Albània estava ja en el seu cos. Acabada la temporada, accepta l'oferta del KF Tirana, de Primera divisió, per marcar 14 gols en 28 partits de Lliga, jugar 4 partits de la UEFA League (2 primeres prèvies),  i quedant en una insulsa cinquena posició, però ajudant a l'equip a arribar a la final de Copa, on s'enfrontaven al Dinamo Tirana, i on Pejić la va liar grossa. Perdent el seu equip per 0-1, al minut 52 va marcar l'empat, 1-1, amb el que s'acabava el partit i en els penals, el KF Tirana aconseguia guanyar la Copa, la catorzena i per ara última en la història del club, davant un dels seus rivals conciutadans. Pero Pejić va ser considerat un dels herois de la final.

Va provar l'aventura Saudí. Aquesta temporada 2011-12 va començar al Al Faisaly de Primera categoria en aquell país, però el procés d'adaptació a les seves costums no va ser bó. Es va liar la manta al cap i ha tornat a la seva segona casa, a Albània. I és més, ha anat a parar on havia d'anar, al KS Flamurtari. Avui ha marcat el 0-1 que ha donat els 3 punts a la fase de grups de Quarts de final de Copa i el liderat a l'equip contra el Vllaznia Shkodër. Les semifinals seran una altre història.

Avui en dia, en Lliga, porta disputats 4 partits i 2 gols marcats, mentre que en Copa, n'ha disputat 6 i n'ha marcat 5. Números per somniar en arribar a la final de Copa, i si pot ser, guanyar la quarta copa de la història del club, i aspirar a la tercera plaça de la Lliga, encara que ja cau a 7 punts.

Forca Flamurtari!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada